ACTUEEL

SOS-arts weerlegt bedenkingen LHV

Initiator van SOS-arts, Arnold Verhoeven, vindt dat de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) uit broodnijd en angst voor het verlies van politieke invloed argumenten tegen zijn organisatie blijft verzinnen. Verhoeven heeft de LHV uitgenodigd voor een gesprek, maar de vereniging is hier niet op ingegaan. Dat meldt Zorgvisie.

Ontlasten huisartsenposten

De LHV heeft onlangs een lijstje met 24 bedenkingen bij SOS-arts opgesteld. Verhoeven reageert op Zorgvisie.nl op alle bedenkingen. Zo zou SOS-arts geen infrastructuur hebben die in een huisartsenpraktijk gebruikelijk is. Verhoeven reageert met een wedervraag: “Voorzien de huisartsenposten daar nu wel in?” Volgens de LHV is er bij SOS-arts sprake van een elitedokter, omdat patiënten een eigen bijdrage voor de dienstverlening moeten betalen. Volgens Verhoeven is dit geen probleem, omdat zo de huidige huisartsen (-posten) worden ontlast, zodat deze toegankelijker worden voor mensen met een kleine beurs.

Noodzaak voor novum

De LHV beweert dat er geen noodzaak is voor ‘dit novum’, te weten SOS-arts. Verhoeven meent echter dat patiënten het wachten beu zijn en genoeg hebben van alle maatregelen en kosten die de bereikbaarheid van beschikbaarheid van huisartsen zouden moeten oplossen. Volgens Verhoeven is de situatie zelfs zo nijpend dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg tuchtmaatregelen overweegt.

Lees alle bedenkingen met de reactie van Verhoeven.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top