HRM

Powered by

Premies IZZ Zorgverzekeraar stijgen in 2015

Premies IZZ Zorgverzekeraar stijgen in 2015

IZZ Zorgverzekeraar heeft de premies en pakketvoorwaarden voor komend jaar bekend gemaakt. De premie voor de collectieve IZZ Basisverzekering Natura 2015 bedraagt 92,95 euro per maand, en voor de collectieve IZZ Basisverzekering Restitutie 2015 geldt een premie van 96,95 euro per maand.

De premie van beide polisvarianten stijgen aanzienlijk ten opzichte van 2014. Vorig jaar lag het maandbedrag voor de naturapolis nog op 83,49 euro: een stijging van 9,46 euro per maand. De restitutiepolis bedroeg vorig jaar 84,84 euro, wat een stijging van 12,11 euro per maand betekent. De bedragen zijn inclusief een collectiviteitskorting van 10 procent.

IZZ Zorgverzekeraar stelt dat de premies beperkt stijgen “dankzij de inzet van eerder gemaakt rendement.” Dat de zorgpremies in Nederland omhoog gaan, komt onder andere doordat vanaf 1 januari 2015 meer soorten zorg worden vergoed vanuit de basisverzekering, zoals verpleging en verzorging.

Contractering

Voor de IZZ Basisverzekering Natura geldt een brede landelijke zorgcontractering, met kwalitatief goede zorgaanbieders. Met meer dan 30.000 zorgaanbieders zijn afspraken gemaakt. Niet met alle zorgaanbieders is voor iedere behandeling een overeenkomst gesloten, maar de keuze blijft volgens IZZ Zorgverzekeraar zeer ruim. Klanten die volledig vrije keuze van zorgaanbieders willen, kunnen  kiezen voor de IZZ Basisverzekering Restitutie.

Onderhandelingen

De inhoud van de polis voor 2015 is tot stand gekomen na onderhandelingen tussen IZZ Zorgverzekeraar en Stichting IZZ, het collectief van werknemers in de zorg. Stichting IZZ meldt in een reactie tevreden te zijn over het behaalde onderhandelingsresultaat. “ Zo krijgen onze leden opnieuw een scherpe premie in combinatie met een hoge mate van keuzevrijheid van kwalitatieve zorgverleners. Hiernaast zijn belangrijke zaken die inspelen op de actualiteit in de zorg zoals nog 3 jaar recht op collectiviteitskorting bij het baanverlies en een vergoeding voor mantelzorg opgenomen.”

IZZ Zorgverzekeraar is de zorgverzekeraar voor medewerkers in de zorg. Als collectiviteit hebben werkgevers en werknemers in de zorg – via het bestuur van Stichting IZZ – gezamenlijk zeggenschap over de inhoud en prijs van de IZZ Zorgverzekering. De IZZ Zorgverzekering is afgestemd op de behoeften van zorgmedewerkers en houdt rekening met de specifieke gezondheidsrisico’s van het werken in de zorg. Ook is de IZZ Zorgverzekering als belangrijke arbeidsvoorwaarde verankerd in de voornaamste zorg-cao’s. De uitvoering van de IZZ Zorgverzekering wordt - in opdracht van Stichting IZZ - verzorgd door Coöperatie VGZ. Een op de vier zorgmedewerkers heeft een collectieve Zorgverzekering bij IZZ.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top