Finance

Fikse premiestijging voor zorgverzekeringen VGZ

Fikse premiestijging voor zorgverzekeringen VGZ

VGZ heeft als eerste van de vier grote zorgverzekeraars de premie voor volgend jaar bekend gemaakt. Ook komt de zorgverzekeraar met een nieuwe polis, waarbij voor 15 behandelingen zorg ingekocht wordt die voldoet aan de door VGZ gestelde kwaliteitsnormen. De goedkoopste basisverzekering wordt 97,95 euro per maand: ruim 20 euro meer dan de goedkoopste basisverzekering die VGZ momenteel aanbiedt.

VGZ stelt dat zorgverzekeraars hun uitgaven zien stijgen door de vergoeding voor wijkverpleging die vanaf 2015 deels uit de zorgverzekeringswet betaald wordt. "Door goede zorginkoop, verlaging van de bedrijfskosten én teruggave van eerdere bedrijfsresultaten, slaagt  VGZ erin de premiestijging te beperken."

Premies

Klanten die een restitutiepolis willen betalen 113,95 euro per maand. In 2014 is de polis die volledige keuzevrijheid aanbiedt bij VGZ bijna 30 euro goedkoper, namelijk vanaf 84,95 euro per maand. De naturapolis gaat maandelijks 107,95 euro kosten.

Reserve

VGZ geeft via de premie een deel van de opgebouwde reserve terug aan de verzekerden. Zonder de teruggaaf zou de premie voor 2015 gemiddeld 6,50 euro per maand duurder zijn geweest. VGZ stelt dat daarmee het gehele resultaat van 2013 en naar verwachting een aanzienlijk deel van 2014 teruggegeven is aan de klant in de vorm van premieverlaging.

In mei van dit jaar werd bekend dat VGZ in 2013 een positief resultaat boekte van ruim een half miljard euro. Dat was een ruime verdrievoudiging van het resultaat van 150 miljoen euro over 2012.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top