ACTUEEL

Kritisch CZ deelt onbedoeld pluimen uit

Door een technische fout geeft zorgverzekeraar CZ op de eigen website te rooskleurige beoordelingen van medische behandelingen. Dat meldt NRC Handelsblad. De misser is pikant omdat juist CZ de laatste jaren een voortrekkersrol heeft gespeeld bij het kritisch beoordelen van zorgaanbieders.

Ook hamert de zorgverzekeraar op de noodzaak van correcte en transparante kwaliteitsinformatie van de zijde van de zorgaanbieders. CZ, die vorige week zijn nieuwe ziektekostenpolis bekendmaakte, blijkt door een technische fout bij veel medische behandelingen verkeerde informatie te verstrekken, zo ontdekte NRC.

Aanpassen

Op de site meldt de zorgverzekeraar dat bij sommige ingrepen alle ziekenhuizen van Nederland bovengemiddelde kwaliteit leveren, niet één uitgezonderd. Een woordvoerder erkent tegenover NRC dat dit niet correct is. Volgens CZ is een vergissing gemaakt met de legenda. De zorgverzekeraar koopt zijn oordelen over kwaliteit bij een derde partij in. De site blijkt nog niet aangepast voor de nieuwe systematiek. CZ zegt dit zo snel mogelijk op zijn site te zullen aanpassen. Tot die tijd kunnen bezoekers zien dat alle kijkoperaties van knieën bij Nederlandse ziekenhuizen van bovengemiddelde kwaliteit zijn.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Koos Dirkse

19 november 2014

Intrigerend artikeltje over een stupide, zelfvoldane onderneming die lak heeft aan zijn klanten.
Het zinnetje “De zorgverzekeraar koopt zijn oordelen over kwaliteit bij een derde partij in” intrigeert me.
Er staat simpelweg: we kopen wat informatie in en zetten die op het net. Klaar is Kees de kwaliteitsmanager. Hoe die naamloze partij aan de gegevens komt, hoe ze die bewerkt, wie ze analyseert en interpreteert blijft een groot vraagteken.
Het zegt eigenlijk alles: naamloos en geen verdere informatie. Een schimmig gebeuren, niets anders dan de zoveelste marketingtruc om klanten te lokken en daarna enkel nog zorg te laten verlenen waar jij als zorgverzekeraar het beste van wordt.
De zoveelste schoffering van zorgpremie betalend Nederland, die een naamloze, ongeïnteresseerde woordvoerder simpelweg afdoet als “foutje”, waar maakt u zich druk over.

Eigenlijk is dit artikeltje niets anders dan een oproep aan Nederland: Stap op bij CZ!

Top