Vastgoed

De Friesland richt vangnetstichting op

De Friesland Zorgverzekeraar heeft dinsdag de stichting Continuïteit Zorgverlening Friesland opgericht. Deze vangnetstichting moet helpen bij het continueren van de ouderenzorg van Zorggroep Pasana.

De oprichting is een reactie op het voornemen van Zorggroep Pasana om faillissement aan te vragen. Actuele finaciële problemen bij ziekenhuis De Sionsberg vormen hiervoor de aanleiding. Omdat er via het vastgoed een directe relatie bestaat tussen het ziekenhuis en de zorginstelling hebben de problemen van De Sionsberg ook directe gevolgen voor de ouderenzorg.

Ongerustheid

Diana Monissen, voorzitter raad van bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar: "Het nieuws over De Sionsberg en  Zorggroep Pasana leidt tot veel ongerustheid onder bewoners en patiënten. Vanuit onze verantwoordelijkheid doen wij er alles aan om er voor te zorgen dat de zorg in de ouderenzorg gewoon door kan gaan totdat er een nieuwe aanbieder is die de zorg van De Pasana Zorggroep wil overnemen.

Voldoende capaciteit

Ook voor De Sionsberg is er volgens Monissen een continuïteitsplan, waarmee geregeld is dat er bij andere ziekenhuizen voldoende capaciteit is om aan de zorgvraag te kunnen voldoen. Huisartsen en ambulancediensten zijn hierover ook geïnformeerd. Waarmee acute zorg ten allen tijde is gegarandeerd. Bestaande afspraken in de polikliniek kunnen wat ons betreft tot 1 januari blijven doorlopen. Verder gaan wij graag om de tafel met initiatiefnemers voor een vervolg van De Sionsberg dat beantwoordt aan de zorgbehoefte in die regio."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top