ACTUEEL

Westfriesgasthuis treft maatregelen na misser

Het Westfriesgasthuis in Hoorn onderzoekt of er voldoende personeel werkt op de afdeling verloskunde van het ziekenhuis. Een gynaecoloog van het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht gaat de acht gynaecologen van het ziekenhuis in de Noord-Hollandse gemeente de komende drie maanden begeleiden.

Fouten melden bij bestuur

Deze maatregelen heeft het bestuur van het Westfriesgasthuis genomen naar aanleiding van het overlijden van een baby in mei vlak na de bevalling door een opeenstapeling van fouten van het dienstdoende medisch personeel.  De externe gynaecoloog ziet er op toe dat er helder en eenduidig met protocollen het kwaliteitssysteem wordt omgegaan. Ook houdt hij duidelijkheid van taken, rollen en bevoegdheden in de gaten. Andere maatregelen zijn onder meer dat de overdracht van de gynaecologen voortaan drie keer per dag op vaste tijden plaatsvindt en er  zijn duidelijke werkafspraken tussen de gynaecologen en verloskundigen gemaakt. Ieder voorval zal voortaan ook direct aan de raad van bestuur worden gemeld.

Vertrouwen in maatregelen

Voorzitter Patrick Edgar van de raad van bestuur in een persverklaring: "Het is ons als ziekenhuis er samen met de vakgroep gynaecologie en de medewerkers van de afdeling verloskunde alles aan gelegen om verantwoorde en betrouwbare patiëntenzorg te bieden. Daar is onze gezamenlijke inzet op gericht. Helaas zijn tragische gebeurtenissen, zoals sterfgevallen, nooit uit te sluiten maar onze zorg moet optimaal zijn. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dat door deze maatregelen nu opnieuw is gewaarborgd." Over drie maanden evalueert het ziekenhuis de maatregelen.  (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top