ACTUEEL

Rivas Zorggroep verplicht bejaarden tot samenwonen

Zorgcentrum De Schutse in Gorinchem van de Rivas Zorggroep verplicht zijn bewoners om samen te gaan wonen. De bewoners verhuizen naar het nieuwbouwcomplex Bannehof in Gorinchem vanwege de sloop en nieuwbouw van het huidige onderkomen. Dat meldt de Telegraaf.

Woning delen

De huidige kamers voldoen niet meer aan de wensen en eisen, stelt regiomanager Cor van Vlaanderen van de Rivas Zorggroep in de Telegraaf. De 24 bewoners krijgen 12 appartementen met een woonkamer en twee slaapkamers tot hun beschikking. Gedurende anderhalf jaar moeten zij badkamer, keuken en voordeur delen. Daarnaast hebben zij de keuze om een woonkamer te delen met twee personen zodat ze een eigen slaapkamer hebben of de één de woonkamer en de ander de twee slaapkamers.

Respectloze behandeling

Familieleden van de bewoners vinden het weinig respectvol dat de hoogbejaarde bewoners worden opgezadeld met een kamergenoot. Van Vlaanderen zegt dat de bewoners er qua ruimte en comfort uit op vooruit gaan. Voor de bewoners die grote bezwaren hadden tegen het samenwonen, is een andere oplossing gezocht.  In De Schutse woonden 52 ouderen, 28 van hen zijn reeds verhuisd naar een verpleeghuis of naar een ander verzorgingshuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top