ACTUEEL

Aangifte van dood door schuld tegen St. Radboud

Het nalatig handelen van het  Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen heeft geleid tot het overlijden van een zeven maanden oud jongetje, dat stelt de vader, John Kleijn, van de baby. Kleijn heeft donderdag 10 september aangifte van dood door schuld gedaan bij de Nijmeegse politie. Dat meldt De Gelderlander.

Excuusbrief

Het jongetje, Dimitri, is op 21 juni 2005 overleden nadat hij was opgenomen met een open buikje. Elf artsen en verpleegkundigen van het Radboud hebben de ouders onlangs een excuusbrief gestuurd. Hierin erkennen zij dat er ernstige fouten zijn gemaakt rondom het zorgproces. Deze fouten hadden volgens de briefschrijvers voorkomen kunnen worden door betere onderlinge communicatie en coördinatie. Het ziekenhuis heeft volgens De Gelderlander eerder al verklaard dat deze fouten niet tot de dood van het jongetje hebben geleid. De overlevingskansen van Dimitri waren al nihil. Kleijn wil strafrechtelijke vervolging van het ziekenhuisbestuur en de betrokken artsen.

Vier overleden baby’s in Hoorn

Eerder deze week werd bekend dat er in het Westfriesgasthuis in Hoorn ook een baby, Biendiya Ramgoelam, is overleden na gebrekkige zorgverlening. In het Westfriesgasthuis blijken er in ieder geval twee baby’s gestorven te zijn door fouten van het ziekenhuis. Twee andere overlijdensgevallen worden nog onderzocht.

Maatregelen ziekenhuis

Het Westfriesgasthuis heeft inmiddels maatregelen getroffen. Zo staat de afdeling gynaecologie onder toezicht van een externe gynaecoloog en vindt er vaker informatieuitwisseling plaats op de afdeling. De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt de zaak. 

Rapport

Lees het rapport van de commissie Visser, de commissie onder leiding van hoogleraar Gerard Visser, over het overlijden van Biendiya Ramgoelam.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top