ACTUEEL

'Meer Nederlanders zijn gaan sporten'

In Nederland zijn dit jaar meer mensen gaan sporten. Het aantal steeg in vergelijking met 2013 met 300.000 tot 9 miljoen mensen. Dat stelt sportkoepel NOC*NSF, dat onderzoek liet doen door marktonderzoeker GfK.

De toename is het grootst bij mannen (+ 180.000), 31- tot en met 44-jarigen (+ 120.000) en ouderen in de leeftijd van 64 tot en met 80 jaar (+ 80.000). Het aantal jongeren (5 tot en met 18 jaar) dat aan sport doet, bleef met 2,3 miljoen ongeveer gelijk. Jongens gingen minder sporten, meisjes juist meer. ,,Een verrassende uitkomst die we niet hadden verwacht en waar we op dit moment ook nog geen verklaring voor hebben'', zegt Richard Kaper, hoofd Sportparticipatie bij NOC*NSF.

Fitness

Fitness is de grootste stijger. 225.000 mensen startten in 2014 met die sport. Kaper: ,,We zien dat de fitnessbranche zeer klantgericht is en goed inspeelt op kansen in de markt.'' Mede door de zachte wintermaanden en het mooie najaarsweer scoorden ook hardlopen, wielrennen, wandelen en yoga goed.

In december en in de zomer wordt er relatief weinig gesport. Dit komt doordat competities stilliggen en door vakanties. April en november zijn de piekmaanden.

Mensen geven gezondheid, fitheid en vitaliteit als belangrijkste redenen op om te sporten. Mensen die stopten met sporten, gaven in veel gevallen een gebrek aan tijd en/of geld op als reden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top