ACTUEEL

Norovirus slaat toe voor kerst

Twee locaties van Zorgcentra De Betuwe zijn getroffen door het norovirus. Zeker 16 zieke personen, zowel cliënten als personeelsleden, zijn getroffen door de buikgriep, zo meldt De Gelderlander.

Een woordvoerder laat tegenover De Gelderlander weten dat er op dit moment geen personen wegens deze buikgriep opgenomen zijn in het ziekenhuis. Ook zijn er geen personen overleden.  Na overleg met GGD Rivierenland heeft Zorgcentra De Betuwe uitgebreide hygiënemaatregelen genomen om verdere uitbraak tegen te gaan. Bezoekers worden geïnformeerd. Volgens de woordvoerder is het virus op zijn retour is. "Op het hoogtepunt waren er 35 zieken, bij zowel medewerkers als patiënten."

Ook in het Bredase woonzorgcentrum Ruitersbos is mogelijk buikgriep uitgebroken, zo meldt BN/De Stem.  Om hoeveel zieken het gaat, is niet duidelijk. Wel zouden zeker drie personeelsleden ziek naar huis zijn gegaan. Volgens meerdere bronnen zijn de kerstfestiviteiten van het afgelopen weekeinde afgeblazen om verdere besmetting te voorkomen.

De bewoners zouden op hun eigen kamer moeten blijven en daar ook hun maaltijden krijgen. Normaal gesproken nuttigen de bewoners de maaltijden gezamenlijk. De GGD doet onderzoek naar de mogelijke besmetting.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top