ACTUEEL

Ontslagen thuiszorgers Thebe willen hulp curator

Medewerkers van de failliete huishoudhulporganisatie van de West-Brabantse zorginstelling Thebe voeren volgende week actie. Ze verzamelen zich op 30 december op het hoofdkantoor in Breda. Daar eisen ze hulp van de curatoren. Ze willen hun baan behouden met hetzelfde salaris. ,,Alle cliënten leven nog en moeten gewoon verzorgd worden. Werknemers zijn ook schuldeisers, ze eisen werk'', aldus onderhandelaar Karim Skalli van Abvakabo FNV.

De thuiszorgers besloten dinsdagavond tot actie op een bijeenkomst in Tilburg. Daar waren minder dan 100 mensen op af gekomen, terwijl ongeveer 1950 medewerkers hun baan verliezen. De opkomst was dus niet groot, erkent Skalli. "Als we iets willen bereiken, moeten we massa hebben. Mensen hebben niets te verliezen en kunnen alleen maar winnen."

Failliet

Thebe Huishoudelijke Zorg werd vorige week failliet verklaard. "Het had een schuld van 7 miljoen euro, maar de enige schuldeiser is Thebe zelf, de moederholding. De moeder schopt haar dochter het huis uit", zegt Skalli.

Abvakabo FNV gaat het faillissement onderzoeken. Skalli: "We hebben veel vraagtekens. Een maand geleden zei het UWV nog dat er geen bedrijfseconomische noodzaak was om mensen te ontslaan. Een maand geleden zei Thebe dat er nog genoeg geld was om de medewerkers in 2015 hun volledige salaris te betalen. In korte tijd is dat helemaal anders." Skalli zegt ook dat twee bestuurders van Thebe meer dan 200.000 euro per jaar verdienen. "Bovendien is een bestuurder vorig jaar weggegaan met een ontslagvergoeding van 3 ton. We willen inzicht in de cijfers. Hoe is dit ontstaan?"

Thebe levert dagelijks huishoudhulp aan ruim 7000 mensen in 22 gemeenten in West-Brabant, in het oosten van Zeeland en net over de grens in België. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jan Visser

24 december 2014

Huishoudelijke hulpen en hulp klanten zijn van harte welkom bij Home Works. http://www.homeworks.nl

Top