ACTUEEL

Huisartsen hebben nog geen contract met VGZ

Veel huisartsen hebben nog geen contract getekend met zorgverzekeraar VGZ. Zij zijn het nog niet eens over vergoedingen voor verrichtingen, voorschrijven van medicijnen en inzage in patiëntendossiers. De huisartsen sturen patiënten nu door naar het ziekenhuis.

Volgens de NOS gaat het om vijfhonderd huisartsen. VGZ denkt dat de meeste huisartsen wel zullen tekenen, met uitzondering van de ongeveer 185 huisartsen die zich laten vertegenwoordigen door onderhandelaar IHC de Zorgmakelaar.

Toeslag

De huisartsen stellen dat zij fors lagere vergoedingen krijgen voor verrichtingen als het verwijderen van hechtingen, een abces weghalen of het plaatsen van een spiraaltje. In ruil daarvoor zeggen zij een toeslag te krijgen als ze voldoende doorverwijzen naar ziekenhuizen met lage tarieven en generieke geneesmiddelen voorschrijven. Dit zijn afspraken die de meeste verzekeraars hebben gemaakt.

Gespreksronden

VGZ wil niet meer met de huisartsen in gesprek. De overeenkomsten zijn in het najaar uitgebreid met de huisartsen besproken en daaruit zijn de contracten ontstaan. Tijdens de gespreksronden heeft IHC zich niet laten horen, aldus VGZ.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Glenn Mitrasing

5 januari 2015

Tijdens die gespreksronden hebben de huisartsen in Noord Holland zélf helder en duidelijk de boodschap aan VGZ directeur van Zeelst afgegeven. Dat VGZ er niets mee heeft gedaan en het in haar reactie afschuift op de Zorgmakelaar is uitermate flauw.

Top