ACTUEEL

Wethouder Tilburg haalt uit naar Thebe

CDA-wethouder Erik de Ridder van Tilburg is woedend op thuiszorgorganisatie Thebe. In zijn nieuwjaarstoespraak zegt hij dat hij eigenlijk niets meer met Thebe te maken wil hebben.

De Ridder vindt het niet te rijmen dat bestuurders een vorstelijk salaris hebben, terwijl ondertussen de huishoudelijke hulpen op straat worden gezet, zo schrijft het Brabants Dagblad. Hij doelt op de bijna tweeduizend medewerkers die worden ontslagen na het failliet van Thebe Huishoudelijke Hulp.

WNT

Thebe heeft een waarschuwingsbrief hebben gekregen van de gemeente, omdat het salaris van een of meerdere bestuurders hoger ligt dan in de WNT is bepaald. Zo’n brief ging naar twaalf instellingen. Als die de salarissen niet matigen, wil Tilburg vanaf 2016 geen zaken meer met ze doen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

r. m. dalmijn

12 januari 2015

Vooringenomenheid is Bestuursrechtelijk een onhandige positie om je als " overheidsbeslisser" in te bevinden. Dat kost Tilburg weer veel juridische uurtjes. Ook van externen. Die niet onder de WNT vallen :) en wel €350,= per uur ex btw kosten. De exegese van de WNT is niet bij iedereen in veilige handen. Voorlopig gaan de raden van toezicht en de accountant daarover.

Top