ACTUEEL

Vught voelt zich belazerd door Pantein-Vivent

De gemeente Vught voelt zich belazerd door huishoudhulporganisatie Pantein-Vivent, die vorige week failliet werd verklaard. VVD-wethouder Saskia Heijboer vertelde maandagavond in de gemeenteraad dat Pantein-Vivent de gemeente op het verkeerde been heeft gezet door te doen alsof alles goed ging, zelfs nadat er in november vanwege financiële problemen al een stille bewindvoerder was aangesteld.

Samen met twintig andere Brabantse gemeenten moet Vught door het faillissement uiterlijk dinsdagmiddag beslissen hoe de huishoudelijke hulp vanaf 1 februari wordt geregeld. In meer gemeenten zoals Schijndel, Cuijk en Oss waren maandagavond daarom extra raadsvergaderingen.

Halfjaarcontract

Huishoudhulpaanbieder ZuidZorg is bereid om 1450 van 1800 huishoudhulpen van Pantein-Vivent een halfjaarcontract aan te bieden. De huishoudhulpen gaan wel minder verdienen. Curator Floris Dix probeert het plan van ZuidZorg er op een dwingende manier doorheen te drukken, zei de Vughtse wethouder maandagavond.

Het aanbod van ZuidZorg geldt alleen als genoeg gemeenten meedoen. Vught heeft nog een andere aanbieder op de reservebank (Tzorg) en een deel van de gemeenteraad kiest liever voor de bestaande aanbieders. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top