ACTUEEL

Zilveren Kruis doekt gelegenheidscollectiviteit op

Zilveren Kruis neemt gefaseerd afscheid van gelegenheidscollectiviteiten. Volgens de zorgverzekeraar hebben collectieve verzekeringen zoals de Postcode Zorgpolis geen meerwaarde.

De stap heeft Zilveren Kruis -onderdeel van Achmea- ruim 100 duizend verzekerden gekost, oftewel 3 procent van het totale aantal van 3,5 miljoen verzekerden. Waar er wel sprake is van meerwaarde haalt Zilveren Kruis juist de banden aan met collectieve verzekeringnemers. “Door met werkgevers en belangenverenigingen van bijvoorbeeld ouderen en diabetespatiënten afspraken te maken over preventie, vitaliteit en gezondheid kunnen we echt bijdragen aan de zorg en gezondheid van onze klanten”, reageert bestuursvoorzitter Norbert Hoogers van Zilveren Kruis.

Uitbreiding

Om die reden breidt Zilveren Kruis dan ook de samenwerking met bestaande werkgevers, allianties en gemeentelijke sociale diensten verder uit. “Met Diabetesvereniging Nederland hebben we een strategische samenwerking om de kwaliteit van zorg en leven van mensen met diabetes te verbeteren”, aldus Hoogers. “DVN is ook een gesprekspartner als het gaat om het toetsen van ons inkoopbeleid. In onze samenwerking met ouderenbond Unie KBO verbeteren we de ouderenzorg en wordt thuis wonen langer mogelijk gemaakt met e-health.”

Voorzitter Anndré Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) pleitte in december al voor eenn heroverweging van de collectieve zorgverzekering. Volgens Rouvoet is er de laatste jaren sprake geweest van een wildgroei van collectieve arrangementen, waardoor het solidaire karakter van het zorgverzekeringstelsel dreigt te worden ondergraven.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top