ACTUEEL

IGZ wil maatregelen rond Het Hietveld

Pluryn moet op korte termijn verbetermaatregelen treffen op locatie Het Hietveld. Dat stelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in een rapport na een onaangekondigd bezoek aan de zorgorganisatie.

De inspectie bezocht Het Hietveld op 4 december naar aanleiding van een uitzending van EO-programma Dit is de Dag Onderzoek. In het programma werd van verschillende kanten kritiek geleverd op de onveilige werk- en behandelsetting bij de gehandicapteninstelling in Beekbergen.

Op basis van het bezoek oordeelt de inspectie nu dat Het Hietveld op een aantal punten niet voldoet aan de getoetste normen. “Vervolgmaatregelen zijn noodzakelijk, omdat de geconstateerde normoverschrijdingen een risico vormen voor het bieden van veilige en verantwoorde zorg en ondersteuning aan clie?nten”, schrijft de Inspectie in haar bevindingen.

De inspectie laat in het rapport de diverse incidenten op Het Hietveld onbesproken, waaronder het recente overlijden van een cliënt nadat zij door een medecliënt was aangevallen.

De Inspectie vraagt het Hietveld om voor 31 januari wel aan de normen te voldoen. Zij moet daarvoor onder meer verbeteringen doorvoeren in medicatiebeleid, vrijheidsbeperkende maatregelen en personeelsbeleid.

Verbeterkracht

Pluryn laat in een reactie op de eigen website weten aan de gestelde eisen te zullen voldoen. Pluryn wijst er op dat de IGZ in het rapport spreekt van “positieve ontwikkeling met aantoonbare verbeteringen”. Ook heeft de IGZ “vertrouwen in de verbeterkracht van de raad van bestuur”. Wel erkent Pluryn met de inspectie dat er nog enkele kwetsbare woningen zijn als gevolg van instabiele teams. Pluryn zoekt hiervoor naar oplossingen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top