Finance

'Fraudezaak Icare is wellicht geen eenmansactie'

Voormalig topman van thuiszorg Icare, Bart V., is niet de enige verdachte in de fraudezaak waarbij hij miljoenen euro’s winst zou hebben gemaakt bij de verkoop van gebouwen en besloten vennootschappen van Icare. Vier bestuurders van BV’s die zaken deden met de ex-topman zijn ook verdacht. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Oplichting, witwassen en belastingfraude

Een woordvoerster van het functioneel parket in Den Haag laat in het Dagblad van het Noorden weten dat het vijftal wordt verdacht van oplichting, witwassen en belastingfraude. "Aan de vastgoedtransacties is enorm veel geld verdiend en daarover hebben de verdachten de raad van commissarissen van Icare opzettelijk onjuist geïnformeerd", aldus de woordvoerster in de krant. De verdachten moeten zich verantwoorden voor de noordelijke fraudekamer.

Rol verdachten onbekend

De dagvaarding is nog niet de deur uit en daarom is de rol van de andere verdachten nog onduidelijk. Het gaat om A.T.M.S. (60) uit Eexterzandvoort, J.T.H. (68) en E.F. (57) uit Amsterdam en de in Spanje woonachtige J.A.M.B. (51). De regiezitting vindt op 6 oktober plaats in Assen. Tijdens deze zitting kunnen de verdachten en hun advocaten hun wensen uiten met betrekking tot nader onderzoek. De fraudezaak wordt in april 2010 inhoudelijk behandeld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top