ACTUEEL

Conflict bij Zonnehuisgroep loopt uit de hand

Een conflict over de medische zorg voor ernstig ziek ouderen bij Zonnehuisgroep Noord is geëscaleerd. De helft van de raad van toezicht en een belangrijk deel van de verpleeghuisartsen is voor de jaarwisseling opgestapt bij de grootste ouderenzorginstelling van Groningen. Bestuurder Henk Duijst is daarop vijf weken met verlof gegaan, om ‘bij te komen'.

De instelling heeft een extern onderzoeker aangesteld en de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt de zaak, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Drie verpleeghuisartsen die ontslag hebben genomen, schrijven in een brief dat de medische zorg bij de Zonnehuisgroep slecht geregeld is. Ouderen die zware zorg nodig hebben worden nu gespreid over verzorgingshuizen in de provincie, in plaats van in de beter toegeruste verpleeghuizen. Daardoor kunnen er volgens de artsen ongelukken ontstaan.

Een gesprek hierover met bestuurder Henk Duijst liep op niets uit. Duijst erkent dat er een conflict is. "Er is een spanningsveld. Veel cliënten en hun familie willen zorg dicht in de buurt, thuis of in een verzorgingshuis in hun dorp. Maar vanuit de medische professionals gezien bestaat ongerustheid of die minder zware zorg wel verantwoord is.''

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top