ACTUEEL

VGZ erkent fouten rond contract huisartsen

VGZ komt tegemoet aan ongenoegens van huisartsen die nog geen contract met de zorgverzekeraar hebben getekend. In een brief aan de huisartsen erkent VGZ dat het contracteren voor 2015 door eigen toedoen niet goed is verlopen.

Huisartsen kunnen onder meer rekenen op extra vergoedingen en zijn niet verplicht goedkopere medicatie voor te schrijven. Dat meldt dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad van de brief, die VGZ stuurde aan de  huisartsen in de regio’s waar VGZ het grootst is.

Deze mogelijkheden gelden voor alle huisartsen die een overeenkomst met VGZ hebben gesloten of nog gaan sluiten, zo laat de zorgverzekeraar weten.

Artsen - vooral in Noord-Limburg en Noord-Holland - weigeren het contract met de verzekeraar te tekenen, omdat hierin lagere vergoedingen zijn aangekondigd voor bijzondere verrichtingen. Ook wordt artsen gevraagd goedkopere medicatie en 'VGZ-erkende' laboratoria te gebruiken. 

In gesprek

In de brief steekt VGZ de hand in eigen boezem:

"Als we terugkijken op de afgelopen periode dan vinden we het bijzonder jammer dat we in een aantal gevallen zo tegenover elkaar kwamen te staan. Van verschillende huisartsen hebben wij signalen gekregen dat zij het gevoel hebben niet voldoende te zijn meegenomen in de totstandkoming van de overeenkomst. Zij geven aan graag meer inspraak te willen hebben op de inhoud van de overeenkomst. Met deze signalen gaan wij aan de slag."

Voor de toekomst wordt beterschap beloofd:

"Om ons proces voor de totstandkoming van de overeenkomst voor 2016 te kunnen verbeteren en meer rekening te houden met uw wensen en behoeften, gaan we graag rechtstreeks met huisartsen uit onze preferente regio’s in gesprek."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Glenn Mitrasing

17 februari 2015

En wat zeggen de huisartsen? Zou Skipr sieren om te kijken in hoeverre dat dat ook zo is...

Top