Vastgoed

Laurentius vindt in Thiadens nieuwe topman

Jack Thiadens wordt de nieuwe bestuurder van Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Thiadens (50) volgt hier Marcel Vissers op, die op zijn beurt naar het St Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg is vertrokken.

Ruime ervaring

Thiadens zal zich in zijn nieuwe functie nadrukkelijk gaan bezig houden met de nieuwbouw van het Laurentius Ziekenhuis. De financiering van de bouwplannen werd vorige week ondertekend. De start van de bouw staat gepland voor medio 2010. De raad van toezicht heeft voor Thiadens gekozen vanwege zijn ruime ervaring met nieuwbouw. Als bestuursvoorzitter  van het Martini Ziekenhuis in Groningen realiseerde hij de bouw van een spraakmakend, innovatief ziekenhuis.

Vertrekpremie

De financiële afwikkeling van de nieuwbouw bracht Thiadens in 2007 wel in botsing met de medische staf. Hoewel nader onderzoek uitwees dat hem niets te verwijten viel, vormde de vertrouwensbreuk de opmaat voor de beëindiging van zijn tienjarige dienstverband. Thiadens, sinds begin dit jaar actief als associate partner van adviesbureau Berenschot, kwam onlangs in opspraak vanwege de royale vertrekpremie van 400 duizend euro die hij na zijn vertrek bij het Martini kreeg. De raad van toezicht van het Laurentius heeft er alle vertrouwen in dat Thiadens de aangewezen persoon is om het veranderingsproces, dat onder leiding van Marcel Visser is ingezet, succesvol voort te zetten. Thiadens gaat op 15 november in Roermond aan de slag.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

22 september 2009

en nu voor Roermond maar hopen dat hij zich niet opnieuw gedwongen voelt om het hele nieuwbouwplan om te gooien. veel succes, Jack; veel succes Roermond.

Top