ACTUEEL

VUmc opent praktijk ouderengeneeskunde

VUmc start dit najaar met een universitaire praktijk ouderengeneeskunde (UPO). Het ziekenhuis doet dit in samenwerking met zorginstelling Amstelring. Doel van de UPO is de samenwerking van specialisten ouderengeneeskunde en huisartsen te vergroten.

Doordat ouderen langer thuis blijven wonen, worden huisartsen geconfronteerd met steeds zwaardere zorgvragen. Specialisten ouderengeneeskunde kunnen de huisartsen helpen in de zorg voor ouderen. Om een actievere rol van de specialisten ouderengeneeskunde in de eerste lijn te bevorderen wordt daarom de UPO geopend.

Hoogleraar ouderengeneeskunde Cees Hertogh van het VUmc: "Gezamenlijke patiëntbesprekingen en consultaties door specialisten ouderengeneeskunde zijn er al. Maar in de nieuwe praktijk willen we de stap maken naar samen behandelen. Ook gaan we enkele observatiebedden beheren, als alternatief voor een ziekenhuisopname als het thuis tijdelijk niet gaat."

Zorgverzekeraars

Hertogh hoopt dat veel huisartsenpraktijken zich bij de UPO willen aansluiten om de nog aarzelende samenwerking in de eerste lijn vorm te geven. Hij wil bovendien de zorgverzekeraars overhalen tot structurele bekostiging.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top