ACTUEEL

Rechter billijkt inkoopregels hoorzorg

Het protocol hoorzorg is zorgvuldig tot stand gekomen. Zorgverzekeraars mogen het daarom als leidraad blijven gebruiken voor de inkoop van hoorzorg en –hulpmiddelen. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding dat door branchevereniging GAIN was aangespannen tegen Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Volgens ZN is de uitspraak goed nieuws voor verzekerden omdat zorgverzekeraars dankzij het protocol kwalitatief hoogstaande en doelmatige hoorzorg kunnen inkopen. Het protocol garandeert een uniforme werkwijze en voorkomt dat mensen onnodig dure hoorhulpmiddelen krijgen aangemeten, aldus ZN.

ZN stelt dat de klanttevredenheid sinds de invoering hetzelfde is gebleven, maar dat de kosten van een hoorhulpmiddel per verzekerde gemiddeld ruim 200 euro zijn gedaald.

Volgens GAIN is het protocol hoorzorg onzorgvuldig tot stand omdat leveranciers onvoldoende betrokken zouden zijn geweest bij de totstandkoming. Ook de classificatie van hoortoestellen zou niet deugen. De rechter heeft deze bezwaren afgewezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top