ACTUEEL

Maaltijdservice zorginstellingen wint innovatieprijs

De maaltijdservice van CMMS, een samenwerking tussen zorgverlener Florence en maaltijdmaker Marfo, heeft de publieksprijs van de Koks! Innovatie Trofee gewonnen. De maaltijdservice biedt patiënten en cliënten een ruime keuze uit menu’s door een zogeheten pop out concept.

Voedsellogistiek

Het CMMS verzorgt de gehele voedsellogistiek van de zorginstelling. Het pop out concept bestaat uit individueel geproportioneerde maaltijden met een aantrekkelijke presentatie, een uitgebreide keuze en hoge kwaliteit. In de keuken van Marfo worden de verse ingrediënten bereid. Deze worden in een assemblage samengebracht tot een gerecht. Dit gerecht wordt op het laatste moment nog afgemaakt in de zorginstelling. Er zijn 155 verschillende pop out maaltijd beschikbaar en daarnaast nog soep en nagerechten. De traditionele formulieren met losse componentenkeuze zijn vervangen door menukaarten met begrijpelijke culinaire omschrijvingen en foto’s.

Inzetbaarheid in zorg

Het is voor de zorgaanbieder mogelijk met dit concept logistiek efficiënter te werken. De maaltijden zijn altijd voorradig, er worden minder fouten gemaakt en er wordt geen voedsel meer weggegooid op locatie. Herman Schaap, directeur Marfo: "De bekroonde innovatie van het nieuwe concept zit in het vervangen van de grootkeuken in de instelling door een logistiek centrum. De ontwikkeling, samenstelling en opmaak van de maaltijden is bedacht door culinair specialisten. Bereiding vindt door de koks van Marfo plaats in een ultramoderne keuken, op authentieke wijze, net als de assemblage. Bewoners hebben elke dag veel keuze. Het concept is breed inzetbaar, binnen verschillende zorgconcepten, catering- en restaurantformules."

Koks! Innovatie Trofee

De Koks! Innovatie Trofee is een initiatievan vijf koksverenigingen, verenigd in Kokskwartet. De prijs is bedoeld om fabrikanten, leveranciers, koks en managers aan te zetten tot innovaties op het gebied van eten, drinken en ambiance in de institutionele sector.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top