ACTUEEL

Ouderen boycotten restaurant van verpleeghuis

De bewoners van verpleeghuis Flevohuis in Amsterdam-Oost boycotten het restaurant van de instelling. Ze zijn niet te spreken over de kwaliteit van het eten. Dat meldt AT5.

Uitbesteding door bezuinigingen

Het Flevohuis heeft vanwege bezuinigingen het restaurant sinds juli uitbesteed aan cateraar Albron. Kant en klare maaltijden die enkel opgewarmd hoeven te worden, staan nu op het menu. De bewoners klagen in de reportage van AT5 over pannenkoeken die naar schoenzolen smaken, een eenzijdig menu en aardappelen die niet gaar zijn.

‘Care moet innoveren’

In haar blog uitte Tweede Kamerlid Anouchka van Miltenburg deze week  haar tevredenheid over de initiatieven die ziekenhuizen nemen op voedingsgebied. Zij stelt dat managers van verpleeghuizen zich moeten schamen. Cure innoveert meer dan care op dit gebied. Rijkssubsidie leidt op tal van plaatsen tot initiatieven rondom voeding in de verpleeghuizen, zegt van Miltenburg. “Maar structurele veranderingen blijven uit.”

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

10 september 2009

Wat kan de politiek toch makkelijk praten. Het is de politiek die er voor zorgt dat het in de care onmogelijk wordt gemaakt om creatief en innovatief bezit te kunnen zijn in de voeding, als je binnen de nieuwe ZZP financiering, niet meer dan € 10,00 krijgt om daar een ontbijt, een lunch en een warme maaltijd van aan te bieden, met daarnaast nog een aantal andere zaken zoals koffie, thee, sinaasappelsap, een extra verstrekking, dieetvoeding en extra bouillon. Dat is in een gezin al geen realiteit meer voor dit bedrag. Politiek dient hand in eigen boezem te steken en geen mooi weer te spelen door de bal bij de ander te leggen, maar eindelijk de bal in de hand te nemen en er daadwerkelijk wat mee te gaan doen.

zwanikken Leenders

10 september 2009

Bestuurders in de zorg:

Wist u dat een gevangenen 2.10 euro per dag meer krijgt voor voeding , als in de zorg .

Als ik hierover vragen stel, is het antwoord:

Dat is een ander ministerie.Sta op en DOE er wat aan,voor hen die het zelf niet,(meer) kunnen .

Woodward34Maryanne

6 september 2011

Make your life more easy take the <a href="http://bestfinance-blog.com">loans</a> and all you need.

Top