Artikel

Anouchka van Miltenburg

Anouchka van Miltenburg (1967) is sinds 2003 lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Voor haar partij is zij woordvoerder langdurige zorg (AWBZ), welzijn (WMO), medisch ethische vraagstukken en homo-emancipatie. Anouchka van Miltenburg zette zich tijdens het wetgevingsproces van de WMO in voor een goede borging van de individuele rechten van patiënten en voor de introductie van de persoonsgebonden bekostiging (PGB) in de WMO. Haar verwondering én onbehagen over het feit dat de AWBZ, waar jaarlijks 22 miljard euro in om gaat, niet tot tevreden gebruikers, werknemers en premiebetalers leidt zijn haar belangrijkste drijfveren.

Anouchka van Miltenburg werd opgeleid aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg. Na haar opleiding werkte zij freelance voor diverse media. In haar woonplaats Zaltbommel was zij actief in de gemeenteraad voordat zij werd gevraagd zich te kandideren voor het Kamerlidmaatschap.

Zij wil politiek bedrijven op basis van de vijf liberale uitgangspunten. Dat houdt in dat zij duidelijk maakt waar zij voor staat, en van anderen diezelfde duidelijkheid verwacht. Als op deze manier beslissingen worden genomen, kunnen ze ook uitgelegd worden aan de bevolking.

Kwalitatief hoogstaande, toegankelijke en betaalbare zorg waarin de cliënt centraal staat, is de kernwaarde die in al haar optredens terugkomt.

Anouchka van Miltenburg is getrouwd en moeder van drie kinderen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top