ACTUEEL

Cliëntenraad GGZ Delfland schaart zich achter bestuur

De Cliëntenraad Delft van GGZ Delfland vindt het optreden van de vertrekkende psychiaters onprofessioneel. Volgens de cliëntenraad kunnen de uitingen van de voormalig werknemers negatieve invloed hebben op de behandeling van cliënten. De cliëntenraad staat achter de raad van toezicht die heeft geconcludeerd dat er geen sprake is van grote misstanden bij de instelling.

Interne communicatie

De cliëntenraad wijst erop dat de negen vertrekkende psychiaters samen vier fte bezetten. Op de site van GGZ Delfland laat de cliëntenraad weten dat er geen sprake is van sluiting van verschillende afdelingen noch een verslechterde kwaliteit van zorg. Het bestuur heeft al maatregelen getroffen om het tekort aan psychiaters op te vangen. De cliëntenraad geeft wel aan dat er gewerkt moet worden aan de interne communicatie.

Vertrek bestuursvoorzitter Boelen

De cliëntenraad stelt steeds op de hoogte te zijn gehouden van de gang van zaken door de raad van bestuur. De cliëntenraad wil geen uitspraken doen over het vertrek van bestuursvoorzitter Hans Boelen. De raad van toezicht heeft dinsdag in een persbericht laten weten dat Boelen per direct vertrekt bij GGZ Delfland ‘wegens verschil van inzicht over het te voeren beleid’.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top