ACTUEEL

Negen psychiaters GGZ Delfland stappen boos op

Negen van de 34 psychiaters bij GGZ Delfland hebben dinsdag collectief ontslag genomen. Dit schrijven zij in een brief aan de raad van toezicht. Zij stellen dat de raad van bestuur de kwaliteit van de patiëntenzorg in gevaar brengt en intimideert. Er zou sprake zijn van een onveilige werksituatie en de directie zou aanzetten tot fraude.

IGZ is bezorgd

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maakt zich zorgen over de kwaliteit van GGZ Delfland. De inspectie vreest dat het conflict ten koste gaat van de aandacht voor de cliënten. De raad van bestuur van GGZ Delfland zegt in een persbericht als reactie op de brief van de psychiaters dat de kwaliteit van de zorg op eerste plaats blijft staan. Om de kwaliteit van zorg te garanderen, blijven de raad van bestuur en de directies in overleg met alle psychiaters. De zorgen die de psychiaters hebben geuit over de continuering van de A-opleiding, zijn in de kiem gesmoord. Per 1 oktober treedt een nieuwe A-opleider in dienst, waardoor de A-opleiding gegarandeerd is.

Onenigheid over uitkomst onderzoek

Eerder dit jaar beschuldigde een groep psychiaters het bestuur onder meer van fraude en het liegen over zelfdodingen in rapporten. Naar deze beschuldigingen heeft een onafhankelijk adviesbureau onderzoek gedaan. De genoemde beschuldigingen zijn in het onderzoek niet aangetroffen, maar het bestuur en de psychiaters verschillen van mening over de conclusies van dat onderzoek. Deze psychiaters kunnen zich niet vinden in de resultaten en zien geen mogelijkheden tot verdere samenwerking met de raad van bestuur. Dit bevestigt de raad van bestuur van de ggz-instelling.

Grooste deel psychiaters GGZ Delfland vertrokken

Eerder al zijn ontevreden psychiaters opgestapt. Van de oorspronkelijke groep van dertig psychiaters, resteren nu nog circa acht, weet het NCR Handelsblad. GGZ Delfland hielp vorig jaar 10.000 patiënten met psychiatrische problemen. De instelling met 410 bedden en duizend medewerkers heeft vestigingen in Delft, Naaldwijk, Ypenburg en Lansingerland.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

17 september 2009

Blijkbaar weer klokken horen luiden en klepels zoeken. Voor de A opleiding zijn ervaren psychiaters nodig, een opleider alleen is geen opleiding.

Geen psychiaters = geen opleiding

Top