ACTUEEL

Bestuursvoorzitter Boelen vertrekt bij GGZ Delfland

Hans Boelen legt per direct zijn functie neer als bestuursvoorzitter bij GGZ Delfland. Dat heeft de raad van toezicht van de instelling dinsdag laten weten in een persbericht.

Verschil van inzicht

Volgens de raad van toezicht vertrekt Boelen wegens verschil van inzicht over het te voeren beleid. De instelling laat weten dat het vertrek van Boelen geen verband houdt met de negen psychiaters die de instelling hebben verlaten.
GGZ Delfland is volop in het nieuws vanwege vermeende fraude, psychiaters die opstappen en het onzekere voortbestaan van de A-opleiding. Het bestuur van de instelling liet deze week in een persbericht weten dat van dit alles geen sprake is. GGZ Delfland zal de positie van bestuursvoorzitter voorlopig met een tijdelijke kracht invullen.

Iris Bandhoe blijft

Bestuurslid Iris Bandhoe blijft wel werkzaam bij de ggz-instelling. Vakblad Medisch Contact heeft een interne mail over het vertrek van Boelen in bezit. Hierin staat te lezen: "De te benoemen bestuursvoorzitter zal samen met mevrouw Iris Bandhoe een aantal noodzakelijke stappen ter verbetering van de interne organisatie binnen GGZ Delfland nemen. De raad van toezicht zal op de kortst mogelijke termijn - in nauw overleg met de ondernemingsraad, de cliëntenraad en de Inspectie voor de Gezondheids­zorg - voorzien in de definitieve invulling van de opengevallen vacature." De Inspectie voor de Gezondheidszorg was al eerder op de hoogte van het vertrek van de bestuursvoorzitter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top