ACTUEEL

Vakbond klaagt Meavita aan wegens wanbeleid

Vakbond ABVAKABO FNV sleept thuiszorgorganisatie Meavita voor de rechter. De bond denkt een goede kans te maken om door de Ondernemingskamer te laten vaststellen dat voormalige bestuurders en directeuren wanbeleid hebben gevoerd.

Gouden handdrukken

Meavita is failliet gegaan met tientallen miljoenen verlies mede door een tv-foonproject waarop miljoenen verlies zijn geleden. “Ons idee is dat er door bestuurders en directeuren van Meavita wanbeleid is gevoerd en dat dit heeft geleid tot het faillissement. Daardoor verliezen straks honderden mensen hun baan. Ondertussen zijn wel bestuurders en directeuren met een gouden handdruk vertrokken, van soms wel een half miljoen euro en 2,5 miljoen euro,” aldus advocaat Arno van Deuzen van de ABVAKABO FNV.

Verantwoordelijkheid bestuurders

De curatoren willen volgens Van Deuzen volgend jaar pas bekijken of ze bestuurders verantwoordelijk gaan stellen. “Dan wordt een procedure wel kansrijker als de Ondernemingskamer al heeft bepaald dat er sprake is van wanbeleid.”

Meavita zelf schuldig aan ondergang

Het College Sanering Zorginstellingen (CSZ) constateerde eerder al in een rapport over de thuiszorgorganisatie dat de ondergang van Meavita vooral bij het bedrijf zelf moest worden gezocht. Het management van het fusiebedrijf schoot tekort, er werden grote verliezen geleden op de thuiszorg en de administratie was niet op orde, aldus CSZ. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top