Finance

Provincie Gelderland garandeert geld jeugdzorg

De provincie Gelderland garandeert volgend jaar de kosten van de jeugdzorg. Als er wachtlijsten of financiële tekorten ontstaan, legt de provincie net zoveel geld op tafel als nodig is. Dat hebben Provinciale Staten van Gelderland woensdag unaniem besloten op voorstel van D66. Meldt dagblad De Gelderlander.

Blanco cheque

Met dit besluit komt in elk geval voor één jaar een eind aan het jarenlange gesteggel over geld tussen het Rijk en de provincies.De provincie schrijft hiermee een blanco cheque uit aan minister Rouvoet van Jeugd en Gezin. Als hij niet meer geld over heeft voor de jeugdzorg, weet hij dat Gelderland hoe dan ook betaalt. D66-fractievoorzitter Martijn Leisink erkent dit. De Provinciale Staten van Gelderland stellen daarbij wel dat Rouvoet in eerste instantie verantwoordelijk is. In Gelderland staan zo’n 800 kinderen op een wachtlijst voor jeugdzorg.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top