ACTUEEL

VVD zet vraagtekens bij steunaanvraag Meavita

Anouchka van Miltenburg (VVD) heeft vragen gesteld aan staatssecretaris Bussemaker over de steunaanvraag van 48 miljoen euro door de Haagse Wijk- en Woonzorg en Thuiszorg Groningen (voormalig Meavita).

Concretiseren 'beredderingskosten'

De liberale partij wil weten waar de zogenaamde ‘beredderingskosten’ van 5 miljoen euro voor Den Haag en ruim 4 miljoen euro voor Groningen aan worden besteed. Uit berichten in de media kan namelijk worden afgeleid dat dit geld niet wordt gebruikt om oude schulden af te lossen, stelt Van Miltenburg.

Vier dure interim-managers

Van Miltenburg wil ook van de staatssecretaris weten of het klopt dat er bij de Haagse rechtsopvolger van Meavita vier interim-managers aan de slag zijn die elk 48.000 euro per maand kosten. “Het is wat mijn partij betreft onacceptabel dat een organisatie die 48 miljoen euro steun van de overheid nodig heeft, dit uitgeeft aan absurde salarissen voor interim-managers”, zegt Van Miltenburg.

Mogelijk voortijdige toezeggingen

Verder wil de VVD weten van welk geld de beide organisaties op dit moment hun rekeningen betalen. En Van Miltenburg vraagt zich af of er vanuit het ministerie misschien al toezeggingen zijn gedaan, die vooruitlopen op de nog te nemen beslissing van de NZa over de steunverlening.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top