HRM

Thuiszorgmedewerkers Vérian voeren opnieuw actie

Thuiszorgmedewerkers van Vérian voeren donderdag opnieuw actie bij de gemeenteraad in Apeldoorn. Ze zoeken steun bij de Apeldoornse politiek in het cao-conflict met hun werkgever.

Het lokale bestuuur lijkt zich terdege bewust van de nijpende situatie in de thuiszorg in de regio en bij Vérian in het bijzonder. De wethouders Kruithof (Financiën) en Blok (Zorg) gaan op verzoek van FNV Zorg en Welzijn op korte termijn in gesprek met hun collega’s in Nijmegen en Ede.

25 procent minder loon

Vérian wil met ingang van deze maand het salaris van zeshonderd mensen stapsgewijs met in totaal 25 procent verlagen.  De directie van de Gelderse zorgaanbieder wil het salaris van de huishoudelijke hulp terugbrengen van gemiddeld 12,50 euro per uur naar 10 euro per uur. De medewerkers lopen daardoor honderden euro's per maand mis.

De afgelopen 3 maanden hebben de thuishulpen, gesteund door vakbond FNV, actie gevoerd tegen het voorstel van de directie. De directie stelde daarop dat de werkgelegenheid voor alle medewerkers in het geding komt als de bezwaren niet werden ingetrokken.

De FNV stelt dat er tegenover de loonsverlaging geen werkgarantie staat. De Vérian-mederwerkers zijn bang om alsnog hun baan te verliezen en daarna een lagere ww-uitkering te krijgen.

V&D

"Ondanks veelvuldig overleg en acties van het personeel blijft de directie van Vérian doordrammen", zegt Marian Beldsnijder van FNV Zorg & Welzijn. "In de zaak tegen V&D hebben we echter gezien dat een eenzijdig besluit om de lonen te verlagen niet mag."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top