ACTUEEL

Topvrouw Zorgbalans verkozen tot Zorgmanager van het Jaar

Bestuursvoorzitter Anja Schouten van Zorgbalans in Haarlem is gekozen tot Zorgmanager van het Jaar 2015. Zij volgt bestuursvoorzitter Willy Spaan op, die in mei het Jeroen Bosch Ziekenhuis verruilt voor het LUMC.

De uitslag is op 8 april bekendgemaakt door juryvoorzitter André Rouvoet tijdens een congres van vaktitel Zorgvisie in Utrecht. De andere kandidaten voor de prijs waren Bert van der Hoek, bestuursvoorzitter van ggz-organisatie Lentis in Zuidlaren, Maarten van Rixtel, bestuursvoorzitter van Sensire, organisatie voor langdurige zorg in Varsseveld en Mariënne Verhoef, bestuurder-directeur van jeugdzorgorganisatie Spirit in Amsterdam.

Het was de eerste keer in de geschiedenis van de prijs dat de selectiecommissie onder voorzitterschap van professor Pauline Meurs vier genomineerden heeft voorgedragen. Schouten ontvangt de prijs omdat ze de afgelopen jaren Zorgbalans nieuw elan heeft gegeven na een financieel moeilijke periode en ze tijdig. Ook heeft ze adequaat geanticipeerd op de veranderingen in de langdurige zorg met oog voor de cliënt.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Lensen

11 april 2015

helaas kan ik in ieder geval mw Schouten niet feliciteren

Top