ACTUEEL

Vertrokken Pleyade-bestuurder geeft duur advies

Piet Hein Jonkergouw heeft na zijn vertrek als bestuursvoorzitter van de Gelderse zorginstelling Pleyade nog een bedrag van 235.000 euro ontvangen voor onder meer advieswerkzaamheden. Dat meldt RTL Z op basis van eigen berekeningen.

Uit de jaarrekening over 2014 blijkt dat Jonkergouw, die in februari 2013 zijn functie neerlegde, tot april vorig jaar op de loonlijst stond, als “projectmedewerker”. Tegenover RTL Z heeft Pleyade laten weten dat hij in die periode advieswerkzaamheden in het kader van vastgoedprojecten verrichtte. “Daarover beschikte hij over unieke kennis”, aldus een woordvoerster tegen TRL Z. In deze vier maanden verdiende Jonkergouw bijna 60.000 euro, vergelijkbaar met het salaris dat hij als bestuursvoorzitter verdiende.

Uit de jaarrekening over 2013 blijkt daarnaast dat Pleyade de oud-bestuursvoorzitter nog ruim zes maanden na zijn vertrek doorbetaalde. Dat kostte de Gelderse zorginstelling ruim 100.000 euro. Daarbovenop ontving Jonkergouw een afkoopsom van 75.000 euro. In totaal ontving Jonkergouw na zijn vertrek als bestuurder dus nog 235.000 euro.

Pleyade is met bijna 1000 werknemers en een jaaromzet van 47 miljoen euro een middelgrote aanbieder van ouderenzorg in Arnhem en omstreken. In 2012 raakte Pleyade dermate in de problemen dat de organisatie 200 banen schrapte.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top