ACTUEEL

KEM Kliniek langer onder toezicht IGZ

De KEM Kliniek in Renswoude staat zes maanden extra onder verscherpt toezicht. Ook blijft de operatiekamer van de kliniek voor plastische chirurgie dicht. Dat meldde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vrijdag.

De KEM Kliniek is een behandelcentrum voor plastische en cosmetische chirurgie, orthopedie en urologie. De Inspectie constateert dat er onvoldoende verbetermaatregelen zijn doorgevoerd op het gebied van onder meer infectiepreventie en laserveiligheid. De kliniek staat al sinds november vorig jaar onder verscherpt toezicht. IGZ meldde toen dat de operatiekamer voorlopig dicht zou blijven om te verbouwen en tekortkomingen op te lossen. De inspectie vindt dat er een acuut risico is voor de patiëntveiligheid.

De IGZ bracht de afgelopen maanden onaangekondigde bezoeken aan de KEM Kliniek om de voortgang te toetsen. Volgens de Inspectie bestaan de tekortkomingen ten aanzien van de operatiekamer, infectiepreventiegedrag, laserveiligheid en governance nog steeds. Omdat de KEM kliniek zich niet transparant en toetsbaar heeft opgesteld, heeft de inspectie er "onvoldoende vertrouwen" in dat de KEM kliniek proactief de verbetermaatregelen op korte termijn kan doorvoeren. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top