Tech

HP versimpelt dataopslag bij Flevoziekenhuis

Hewlett-Packard (HP) gaat de informatievoorziening van het Flevoziekenhuis in Almere verzorgen. Het ICT-concern gaat zorgen dat het personeel altijd de benodigde informatie heeft om hoogwaardige patiëntenzorg te bieden, door de dataopslagvoorziening van het ziekenhuis te vernieuwen en uit te breiden. Dit meldt Emerce.

HP en het Flevoziekenhuis hebben hiertoe een overeenkomst getekend. Niet alleen versimpelt het ICT-bedrijf de data-infrastructuur van het ziekenhuis, daarnaast worden de dataopslag-prestaties verhoogd en de jaarlijkse operationele kosten verlaagd. Het ziekenhuis betaalt alleen voor de gebruikte capaciteit. HP beheert bovendien de hele IT-omgeving rondom de dataopslag en ontlast daarmee het ziekenhuispersoneel van deze arbeidsintensieve taken.

Doordat HP een infrastructuur-oplossing met één intern en één extern datacenter levert, is het ziekenhuis verzekerd van snel rampherstel, schrijft Emerce. De gebruikte technologie levert efficiënte, toekomstgerichte opslag voor extreem snel gebruik van elektronische medische dossiers. Ook zorgt HP voor makkelijke datatoegankelijkheid en voor kostenbesparende archivering. De software die HP gebruikt, helpt bij het managen van de explosieve datagroei van het ziekenhuis met geavanceerde backup- en herstelmogelijkheden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top