ACTUEEL

VSOP kiest nieuwe voorzitter

De Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties voor zeldzame en genetische aandoeningen (VSOP) heeft Anton de Wijer gekozen als nieuwe voorzitter.

De VSOP is een samenwerkingsverband van ongeveer 70 patiëntenorganisaties die zich richten op de belangen van mensen met zeldzame en genetische aandoeningen, een doelgroep met een omvang van minimaal één miljoen Nederlanders.

Sinds 2010 is Anton de Wijer als vicevoorzitter actief in het VSOP-bestuur. "Vanuit zijn persoonlijke en bestuurlijke betrokkenheid bij zeldzame, erfelijke vormen van kanker en als medisch professional is hij als VSOP-voorzitter de juiste man op de juiste plaats om
het perspectief van mensen met een zeldzame aandoening uit te dragen en een plek te geven in onderzoek, zorg en maatschappij", aldus de VSOP.

De Wijer volgt Maria Martens op als bestuursvoorzitter. Zij stelde zich vanwege haar drukke werkzaamheden, onder andere als voorzitter van de Eerste Kamercommissie voor VWS, niet herkiesbaar. Leden en bestuur van de VSOP zeggen haar zeer erkentelijk te zijn voor wat zij met haar professionele en betrokken invulling van het voorzitterschap de afgelopen 5 jaar voor de VSOP heeft betekend.

Daarnaast is Diana Monissen per juli, met algemene stemmen van de ledenvergadering, toegetreden tot het VSOP-bestuur. Haar indrukwekkende staat van dienst binnen het zorgveld zal veel kunnen betekenen voor mensen met zeldzame en genetische aandoeningen. De overige leden van het VSOP bestuur zijn drs. Joop Baars (penningmeester), drs. Haske van Veenendaal (secretaris) en mr. Bernard Reuser.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top