ACTUEEL

Stad Holland vergoedt diensten SOS-arts

Stad Holland is de eerste zorgverzekeraar die SOS-arts deels gaat vergoeden. Cliënten van Stad Holland krijgen de helft van de kosten voor een SOS-arts vergoed.

Uitsluitsel over tarieven

SOS-arts valt wettelijk buiten de basisverzekering, maar kan wel in de aanvullende verzekering worden opgenomen. De tarieven voor SOS-arts zijn nog onbekend. De organisatie verwacht dat de dagtarieven rond de zestig euro zullen liggen en daarbuiten rond de tachtig euro. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) moet hier nog over beslissen.

Weerstand LHV

SOS-arts gaat in januari 2010 in de regio’s Amsterdam, Den Haag en Rotterdam van start. De organisaties hoopt in twee jaar tijd landelijke dekking te bereiken. SOS-arts ondervindt veel weerstand van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). De huisartsen publiceerden begin september 24 bedenkingen bij de organisatie. Initiator van SOS-arts, Arnold Verhoeven, bestempelde deze als verzinsels.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top