Finance

Cardiologen zoeken subsidie voor website

Cardiologen zijn naarstig op zoek naar subsidie voor hun patiëntenwebsite hart.volgers.org. Het liefst zouden zij zien dat het ministerie van Volksgezondheid investeert in de website. Maandag bespraken zij dit met PvdA-Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester, zo meldt nieuwssite Medisch Contact.

Cardiologen, cardiothoracaal chirurgen en andere hartprofessionals zijn een jaar geleden gestart met hart.volgers.org. Via de website kunnen bezoekers medische vragen stellen aan artsen, maar ook hun verhaal delen. Verpleegkundigen controleren de bijdragen en sturen de vragen door naar de arts. De site is druk bezocht. Inmiddels zijn 3500 vragen beantwoord en is het platform 140.000 keer bezocht, schrijft Medisch Contact.

Volgens de initiatiefnemers is de website daarmee het grootste online patiëntenplatform voor hartziekten van Europa. Het ontbreekt alleen aan financiering, de artsen doen het werk vrijwillig.

Een enquête onder 500 gebruikers van het platform heeft laten zien dat de website kan voorkomen dat mensen onnodig naar de eerste hulp gaan. Dat zou kosten besparen, maar voor ziekenhuizen is levert het financieel niets op. Zorgverzekeraars genieten op hun beurt weer te weinig vertrouwen als financier. Daarom zouden de initiatiefnemers het liefst een investering van het ministerie van VWS zien, aldus Medisch Contact.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top