Finance

Unica wil zorgportefeuille failliet Imtech overnemen

Unica wil zorgportefeuille failliet Imtech overnemen

Technisch dienstverlener Unica uit Hoevelaken neemt Imtech Building Services, onderdeel van het failliete Imtech, over. Imtech Building Services is ook het onderdeel dat onderhoud en installatiewerkzaamheden deed voor een aantal Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen. Unica laat weten dat het op korte termijn in gesprek gaat met de zorgorganisaties.

Unica bereikte woensdag overeenstemming met de curator over de nieuwe start van een deel van de voormalige bedrijfsactiviteiten van Imtech Building Services. Unica zegt ernaar te streven zoveel mogelijk lopende werkzaamheden en medewerkers van Imtech Building Services voort te zetten. Met de overname zouden ruim 800 medewerkers hun baan kunnen behouden. 

"Unica heeft zelf al een sterke positie in de Care & Cure markt en heeft veel ervaring ten aanzien van ziekenhuizen en verzorgingshuizen daar waar het gaat om ontwerp & realisatie, beheer & onderhoud, brandbeveiliging, gebouwautomatisering, energiebeheer, ICT etc.", zegt een woordvoerder. "Uiteraard hoopt Unica de huidige klanten van Imtech Building Services van dienst te kunnen zijn. Ze zullen daartoe op korte termijn in gesprek gaan met de zorg- en ziekenhuizen die klant waren bij Imtech Building Services."

Het ziekenhuis Isala in Zwolle en het Medisch Spectrum Twente behoren al tot de opdrachtgevers van Unica. Met 14 vestigingen, 9 gespecialiseerde bedrijven, 3 regionale projectenbedrijven en circa 1700 medewerkers is Unica de grootste zelfstandige technisch dienstverlener van Nederland.

Contracten

Imtech was één van de grote installatiebedrijven en technisch dienstverleners in de Nederlandse zorgsector. Het bedrijf bouwde bijvoorbeeld mee aan het nieuwe Hagaziekenhuis, dat recent is opgeleverd. Verder deed een tiental ziekenhuizen en een enkele instelling in de langdurige zorg zaken met Imtech, variërend van kleinschalig technisch onderhoud tot uitgebreidere, langlopende onderhoudscontracten. Zo had het BovenIJ een contract sinds juli 2014 met Imtech over alle gebouwgebonden installaties – zoals verwarming, luchtbehandeling en verlichting.

Andere ziekenhuizen die met Imtech zaken deden zijn onder meer het IJsselland, het Amphia, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), het Flevoziekenhuis, het Emma Kinderziekenhuis, het Academisch Medisch Centrum (AMC), het Erasmus MC en het Vlietland Ziekenhuis.

Imtech werd op 12 augustus failliet verklaard.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top