ACTUEEL

NVZD-bestuur wil directeur Jan Aghina ontslaan

Het bestuur van de NVZD vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg stuurt vanmiddag een verzoek aan de kantonrechter in Utrecht om de arbeidsrelatie met directeur Jan Aghina te ontbinden. Dit verzoek is gekoppeld aan de vraag om een uitspraak te doen over ernstige verschillen van inzicht tussen het bestuur en de directeur. Jan Aghina is sinds 22 september geschorst.

Raadslieden komen er niet uit

De afgelopen twee weken hebben het bestuur en de directeur van de NVZD – grotendeels bij monde van beider raadslieden – gepoogd om hun meningsverschillen te overbruggen. Ze zijn er niet uit gekomen. Voor het bestuur is dat de aanleiding om de leden vandaag per e-mail in te lichten over hun stap en vervolgens naar de kantonrechter te stappen.

'Ernstige verschillen van inzicht'

NVZD-voorzitter Bert Bunnik licht de stap van het bestuur desgevraagd toe: “Helaas is gebleken dat er tussen het voltallige bestuur en de directeur ernstige verschillen van inzicht zijn op belangrijke  punten. In simpel Nederlands: we hebben geprobeerd om er in overleg uit te komen. Dat is niet gelukt. Nu we de rechter om een uitspraak vragen, kan ik echter niet inhoudelijk ingaan op de aard van deze verschillen.”

'Schorsing is paardenmiddel'

Directeur Jan Aghina is sinds 22 september geschorst door het NVZD-bestuur. Zijn advocaat Hans van Mens wacht de exacte motivering van het verzoek aan de rechter door het NVZD-bestuur af: "Het is voor mij gissen, ik heb er nog niets van gezien. Om nu te gaan luchtschieten lijkt me gevaarlijk, voor geen van de partijen zinvol en in niemands belang."

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top