Finance

Financial versterkt raad van bestuur Maasstad

Peter Langenbach treedt op 1 december toe tot de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Hij volgt in deze rol Piet-Hein Buiting op, die het afgelopen jaar tijdelijk de raad van bestuur versterkte.

De benoeming hangt mede samen met gezondheidsproblemen van bestuursvoorzitter Anton Westerlaken. Vanwege gezondheidsredenen is hij verminderd inzetbaar. Om die reden versterkte Buiting het afgelopen half jaar de raad van bestuur, die naast Westerlaken bestaat uit Johan Dorresteijn. Nu Buiting op 1 september het Maasstad Ziekenhuis verlaat om bestuurder te worden bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis acht de raad van toezicht het verstandig om extra bestuurlijke capaciteit in te zetten. langenbach

Langenbach (1969) is momenteel lid van de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. In het verleden vervulde hij verschillende financiële functies bij de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast studeerde hij bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg, postdoctoraal Registercontroller aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en diverse bestuursopleidingen.

Zorgfinancial van het jaar

In 2005 maakte Langenbach de overstap naar de gezondheidszorg en werd hij manager ICT, P&O en Financiën in het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Naast zijn functie als directeur Financiën & Control van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) was hij interim algemeen directeur van het Sport Medisch Centrum JBZ. Sinds 1 september 2011 is Langenbach lid van de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Langenbach werd in juni 2011 verkozen tot ‘Zorgfinancial van het jaar’, is lid van de raad van toezicht van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant en is auditor voor de NIAZ.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top