ACTUEEL

Bernhoven en Lievensberg sluiten aan bij IAZ

Het Ziekenhuis Bernhoven in Oss en Veghel en het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom hebben zich aangesloten bij de InkoopAlliantie Ziekenhuizen (IAZ). Dit brengt het totaal aantal in IAZ samenwerkende ziekenhuizen op elf.

Kennisuitwisseling

Theo de Hoog, hoofd inkoop van het Lievensberg Ziekenhuis, in een persbericht: . “Wij zochten aansluiting in groter samenwerkingsverband met een club die reële doelen stelt om daarmee besparingen te realiseren op het gebied van inkoop voor de organisatie.” De Hoog verwacht naast inkoopresultaten te realiseren ook kennis uit te kunnen wisselen met vakgenoten. Het hoofd inkoop van het Ziekenhuis Bernhoven, René Wilbrink, sluit zich hierbij aan: “We waren al gewend om in kleiner verband samen te werken,  de stap naar de Alliantie is een logische, meer samenwerking levert meer inkoopkennis en inkooppotentieel op, daar kunnen alle leden van de Alliantie van profiteren. Wij hebben genoeg expertise in huis om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de doelen van de Alliantie, maar verwachten zeker ook gebruik te kunnen maken van het werk van onze collega’s.”

Elf ziekenhuizen

In IAZ werken verschillende ziekenhuizen samen op het gebied van inkoop, te weten: Alysis Zorggroep in Arnhem, Deventer Ziekenhuis, Gelre Ziekenhuizen in de regio Apeldoorn-Zutphen, Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch, Leveste in Emmen, Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom, Streekziekenhuis Koningin Beatrix Ziekenhuis in Winterswijk, Ziekenhuis Bernhoven in Oss en Veghel, Ziekenhuisgroep Twente in de regio Hengelo en ZorgSaam in Zeeuws-Vlaanderen.

Inkoopconsortium.nl stopt

Eind september bleek dat het inkoopsamenwerkingsverband van vijf andere ziekenhuizen ten einde zou komen. Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam, Isala Klinieken in Zwolle, Ommelander Ziekenhuisgroep in Delfzijl en Winschoten, Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en Medisch Centrum Leeuwarden trekken de stekker uit Inkoopconsortium.nl. Dit omdat de samenwerking de verwachtingen niet heeft waargemaakt.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top