ACTUEEL

Turkse toezichthouder bekijkt Philips

De mededingingsautoriteiten in Turkije beginnen een onderzoek naar Philips. De toezichthouder heeft een klacht ontvangen dat Türk Philips Ticaret zijn dominantie op de markt misbruikt bij de verkoop van reserve-onderdelen voor medisch-diagnostische beeldschermapparatuur.

Een woordvoerder van Philips gaf aan dat de toezichthouder het bedrijf op donderdag 17 september op de hoogte heeft gesteld. "We begrijpen de aantijgingen niet zo heel goed'', aldus de zegsman. "We gaan dit eerst zelf tot op de bodem uitzoeken.'' Hij kon desgevraagd de omvang van het betreffende marksegment in Turkije niet aangeven. "Daar doen we nooit uitspraken over.''

Turkije is na de zogeheten BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) de belangrijkste groeimarkt voor Philips. In 2013 sloot Philips een grote deal met het Academisch Ziekenhuis Medipol in Istanbul over de levering van producten op het gebied van cardiologie en oncologie alsook van verlichting. Met de deal was naar schatting 13 miljoen euro gemoeid, aldus Philips. (ANP/Skipr)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top