Vastgoed

Royal HaskoningDHV bouwt megaziekenhuis in Charleroi

Royal HaskoningDHV gaat meewerken aan de realisatie van het nieuwe Grand Hôpital de Charleroi, één van de grootste privéziekenhuizen in Franstalig België. He internationaal advies-, ingenieurs- en projectmanagementbureau werkt hierbij samen met het architecten- en ingenieursconsortium VK-Reservoir A.

Royal HaskoningDHV en VK-Réservoir A verwachten dat het ziekenhuis in recordtijd open kan door een functionele scheiding in de ruwbouw en een gefaseerde ingebruikname. Met deze opdracht is voor Royal HaskoningDHV een bedrag van enkele miljoenen euro’s gemoeid.

Het Grand Hôpital de Charleroi moet met 950 bedden en een oppervlakte van circa 130.000 vierkante meter, een van de belangrijkste zorglocaties in het zuiden van België worden. Het nieuwe ziekenhuis vervangt het verouderde ziekenhuis dat verspreid ligt over verschillende locaties in de stad. Het ziekenhuis wordt aan de rand van de stad ingebed in de groene omgeving.

Patiënt centraal

In het ontwerp van het ziekenhuis staat de patiënt centraal, met de ziekenhuisfuncties die hij nodig heeft om hem heen. Het ziekenhuis in Charleroi wordt ontwikkeld volgens de schillenmethode: elk gebouw heeft duidelijk afgebakende functies. Daardoor kan de ruwbouw zeer snel worden opleveren en de markt benaderd worden voor de verdere inrichting van het gebouw. 

Kostenefficiëntie

Royal HaskoningDHV ondersteunt het architecten- en ingenieursconsortium verder met installatieontwerp en kostenbeheersing. Niek Grobben, projectmanager bij Royal HaskoningDHV: “Doordat de zorgsector in Nederland onder druk staat, speelt hier al jaren de vraag hoe zorginstellingen hun vastgoed zo efficiënt mogelijk kunnen ontwikkelen en exploiteren. Nederland loopt voor in kostenefficiëntie. Dat helpt de opdrachtgever in Charleroi enorm.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top