Finance

IGZ eist maatregelen tegen frauderende psychiaters

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) wil dat het medisch tuchtcollege maatregelen neemt tegen de psychiaters Sinan G. en Jos G. Ze zouden te zware diagnoses hebben gesteld bij patiƫnten om miljoenen aan uitkeringsgelden op te strijken, zo schrijft de Telegraaf.

Het UWV identificeerde 196 cliënten die waren behandeld door de artsen. Een groot deel bleek onterecht een arbeidsongeschiktheidsuitkering ontvangen te hebben. Eind 2014 besloot de IGZ daarom een tuchtrechtelijke klacht in te dienen tegen de artsen.

De psychiaters zouden tegen betaling valse medische verklaringen opgesteld hebben, waarmee patiënten aanklopten bij het UWV voor een uitkering.

De psychiaters zeggen zelf dat ze om de tuin zijn geleid door patiënten en tussenpersonen, die zich voordeden als mantelzorgers.

Jos G. is nog werkzaam als psychiater in zijn praktijk in Helmond. Sinan G. staat ingeschreven in het artsenregister, maar wilde de tuchtrechter niet in de openbaarheid vertellen of hij nog werkzaam is als arts. Een strafrechtelijk onderzoek naar de artsen loopt nog, aldus de Telegraaf.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top