ACTUEEL

Ex-neuroloog Jansen Steur toont berouw

De omstreden ex-neuroloog Ernst Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede toont berouw. Jansen Steur zegt in een interview in het NRC Handelsblad zijn persoonlijke neergang te betreuren: “Het is afschuwelijk wat mij is overkomen, ellendig, maar het is niets vergeleken met wat ik patiënten heb aangedaan.”

Verslaafd aan slaappillen

De ex-neuroloog zegt in NRC in te zien dat het voor hem niet meer mogelijk is als arts te werken. “Ik had even de hoop dat ik misschien als arts in de verslavingszorg aan de slag zou kunnen, maar ik zie in dat het niet meer mogelijk is als arts te werken.” Zijn fouten schrijft hij toe aan zijn medicijnverslaving. Vanaf 1999 zou hij afhankelijk geweest zijn van slaapmiddelen, als gevolg van stress door problemen thuis. “Eerst neem je een tablet voor het slapengaan, dan anderhalve, dan twee. Op het dieptepunt van mijn verslaving, slikte ik ze ook overdag. Ik nam zes tot zeven tabletten Dormicum of Mogadon. Je bent niet kritisch meer. Je brein functioneert op een nachtpitje.”

Misstappen Jansen Steur

Jansen Steur heeft zichzelf laten schrappen uit het BIG-register als neuroloog en inmiddels ook als arts. De neuroloog heeft jarenlang tientallen onjuiste diagnoses gesteld, schreef verkeerde geneesmiddelen voor en stal medicijnen uit het ziekenhuis. In september oordeelde de onafhankelijke commissie Lemstra bovendien dat het Twentse ziekenhuis tussen 1992 en 2005 op de hoogte was van het falen van Jansen Steur, maar dat heeft verzwegen. Herre Kingma, voorzitter van de raad van bestuur van het ziekenhuis, zou al ten tijde van zijn dienstbetrekking bij de Inpectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) op de hoogte zijn geweest van het disfunctioneren van de ex-neuroloog. (ANP)

>> Skipr magazine <<

In het Skipr magazine van november 2009 vindt u een uitgebreid profiel van Herre Kingma. Het magazine verschijnt op 23 oktober. Bestel het Skipr magazine nr. 11 van november 2009 of abonneer u gratis op Skipr magazine.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top