HRM

Praktijkteam gaat knelpunt in zorg aanpakken

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid gaat een praktijkteam in de zorg instellen. Die moet knelpunten of problemen in de regio aanpakken. Het gaat bijvoorbeeld om tijdelijke zorg voor mensen die na een behandeling in een ziekenhuis nog niet terug naar hun eigen huis kunnen.

Schippers kondigde dat dinsdag aan in het tv-programma Goedemorgen Nederland. Het team heeft veel kennis van regels en financiering in de zorg.

Vooral ouderen hebben langer behoefte aan zorg terwijl ze al wel uit het ziekenhuis zijn ontslagen. In een verpleeghuis of revalidatiecentrum is vaak niet meteen plek. De thuiszorg levert ook zorg, maar dat is vaak een paar uurtjes terwijl ze soms intensievere zorg nodig hebben, zei Schippers.

Zorghotel

Dit soort patiënten kan bijvoorbeeld naar een logeerhuis of zorghotel. Maar niet overal is zo´n voorziening geregeld. Ook komt het volgens de minister voor dat zorgverleners of patiënten de aanvullende zorg niet kunnen vinden terwijl die er wel is.

Het praktijkteam gaat na een melding snel mogelijkheden verkennen en een (structurele) oplossing zoeken. Ook kijkt het team naar hoe bepaalde zorg elders in Nederland is geregeld. Volgens Schippers kost het team geen extra geld. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jose jansen

4 november 2015

En weet de minister dat er ook zo iets als TRANSFERVERPLEEGKUNDIGE bestaan en dagelijks met deze problematiek bezig zijn. En Zorghotels is niet voor iedereen weggelegd vanwege de kosten. Tijdelijke opnames prima, jammer dat de instellingen momenteel de kamers sluiten vanwege overschrijding van hun budget
José Jansen , bestuurslid Transferverpleekundige

Top