ACTUEEL

Drie jaar cel geëist in fraudezaak SPV

Het Functioneel Parket heeft bij de rechtbank in Almelo drie jaar cel geëist tegen de vijftigjarige leidinggevende van het ter ziele gegane zorgbureau SPV. De vrouw wordt verdacht van fraude met zorggeld. Met de fraude zou ruim twee miljoen euro gemoeid zijn.

De verdachte gaf sinds 2009 leiding aan het bedrijf. Uit onderzoek door de Dienst Opsporing van de Inspectie SZW blijkt dat het zorgbureau tussen 2009 en 2011 stelselmatig meer zorguren declareerde dan aan cliënten werd geleverd. Ook declareerde het bedrijf andere zorg dan geleverd was. Zorg die bovendien soms buiten de indicatie viel. Om dit alles te verhullen werd een valse administratie gevoerd, stelt het OM in een persbericht.

Het bedrijf ging begin 2012 overigens failliet. Toen waren er overigens al signalen van misstanden. Die waren voor het zorgkantoor van Menzis voldoende aanleiding om een onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de fraude.

Het faillissement vormde geen obstakel voor de fraudepraktijken van de vrouw. Volgens het OM ging zij ook na 2011 nog gewoon door.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top