ACTUEEL

Van Dalen ook weg bij Erasmus MC

Henk van Dalen legt zijn functie als lid van de raad van toezicht van het Erasmus MC tijdelijk neer. Dit naar aanleiding van het onderzoek van het Openbaar Ministerie bij VimpelCom, het bedrijf waar hij van juli 2010 tot september 2013 Chief Financial Officer was. Dat heeft het Erasmus MC vrijdag bekend gemaakt.

Van Dalen trad vorige week ook terug als commissaris bij de Rabobank. Van Dalen was van juli 2010 tot september 2013 financieel directeur bij de internationale telecomaanbieder VimpelCom. Dat bedrijf heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan omkoping in Oezbekistan, waar het bedrijf marktleider is. Justitie in Nederland en de VS onderzoeken de corruptie.

VimpelCom is in 1992 opgericht in Rusland. Het bedrijf is officieel geregistreerd op Bermuda, het hoofdkantoor staat aan de Zuidas in Amsterdam. Vanwege het justitieonderzoek is Van Dalen ook tijdelijk vertrokken bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).

"Henk van Dalen is een gewaardeerd lid van de raad van toezicht van het Erasmus MC", zegt Cees Maas, voorzitter raad van toezicht. "Zijn besluit is gezien de omstandigheden begrijpelijk en past bij de professionele manier waarop Henk van Dalen zijn functie als lid van de raad van toezicht uitoefent. Wij respecteren het besluit van Henk van Dalen en wachten de uitkomsten van het onderzoek van het OM af."

(ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top